hegeHege startet i det små i hjembyen Sarpsborg med konserter av ulike sjangere. Dagen Bjarne Aaserud oppdaget Hege startet han opp et jazzband til henne samme helg, noe som førte henne videre på riktig sti. I 1998 under Kongsberg jazzfestival tok en kjent jazzskribent ved navn Randi Hultin henne under sine vinger, og åpnet mange dører videre.

Etter en lang pause hvor utdanning og familielivet ble høyest prioritert kom hun tilbake da tiden ble riktig og hadde store planer om en utgivelse gjennom KKV med Erik Hillestad i 2008, men begrunnet nedgangstider ble markedsføringen ansett som uaktuell, noe som gjorde at hun måtte bevege seg videre til andre aktuelle plateselskaper.
I 2012 ble debut platen «Nå.» gitt ut, En CD fylt med 10 sterke og selvskrevne ballader som spenner over et bredt spekter.