Åttende mai platedebuterte det Oslobaserte bandet Folty Loft med albumet «Earthmen & Strangers».

Den futuristiske tittelen til tross, dette er et album med melodiøs, jordnær og referanserik popmusikk. Bandets fire unge menn leverer et modent album i tema og lyd, og skifter mellom det umiddelbare og det utfordrende. «Earthmen & Strangers» er minneverdig, emosjonell popmusikk med overbevisende vokal, krydret med ung umiskjennelig energi og intensitet. Bruker man litt tid til å absorbere alt de har å tilby, vil gjentatte lyttinger gjøre musikken enda mer uimotståelig.

folty1Bandet arrangerer sitt lydbilde med utgangspunkt i melodiene og tekstene til gitarist Theodor Ikonomou. Bandet kan smi en lyd og stil som utfordrer deres lyttere like mye som det kan forføre dem. Dette resulterer i lyden av «Earthmen & Strangers», et lydbilde som tar sikte på å utnytte det beste den klassiske bandoppsetningen Folty Loft har å tilby.

Bandet består av Fredrik Bjerkeli på bass, Ola Rui Nygard på trommer og Lars Jacob Eide Helland på vokal i tillegg til Theodor Ikonomou på gitar. Sangene som er skrevet over flere år beskriver mennesketyper, mennesker man har møtt på eller mennesker man ikke kjenner i det hele tatt. Låter som «Where I went wrong», «The Summer» (ute som singel), og «I dont like to cry» har et oppløftende uttrykk i melodien, med en mer melankolsk brodd i tekstene. En kombinasjon bandet synes resulterer i god popmusikk. Folty Loft «Earthmen & Strangers»

folty2Katalognummer: BACD1563

Plateselskap: Bjørk Audio

Distributør CD: Musikkoperatørene Distributør digitalt: iTunes, Spotify, Wimp, Klicktrack, Juno, Deezer, BeatsMusic, eMusic, Gracenote, JB Hi-Fi Now, 7 Digital, Amazon, 24-7 Entertainment, Arphiola, Cricket Muve Music, Google, HelloJuneNet, InProdicon, Mondia Media, Muusika24.ee, Nokia, Sony Music Unlimited, Rara.com, RDIO, Rhapsody / Napster, Rhapsody / Napster, Simfy Africa, Slacker, Xbox Music, YouTube Music Key, Zvooq