Mirramaze er et Oslobasert band med medlemmer fra Norge, Litauen og Storbritannia. Musikken deres har blitt karakterisert som alternativ rock, cello rock, indie og psycho-pop.

mirramaze

Bandet hadde sitt spede opphav i 2002, som et samarbeid mellom Peter Stephens (vokalist, låtskriver og gitarist) og Kiki Maze (cellist). De spilte inn sin første EP, (untitled), i 2003 i Overhead Studio i Oslo, med Hugo Alvarstein fra Raga Rockers bak spakene. I løpet av 2003 og 2004 ble de et av Oslos mest notoriske liveband, beryktet for sine noe utagerende sceneshow.[trenger referanse] Senere ble det mye utskiftninger og omveltninger innad i bandet, før de gjenoppsto med ny line-up i 2006. Siden den gang har det vært opptil flere utskiftninger av musikere, og de har gått fra fem til fire medlemmer. På trommer finner man nå Arūnas Mazeika, en erfaren trommeslager fra Litauen, og på bass og andrevokal har de fått med seg Sindri Mehl, kjent i Norge fra band som Hoodlums, Farout Fishing og Dog Almighty.

mirramaze3

I 2007 vant de den norske finalen i Emergenza festivalen. I den nordiske finalen i Stockholm vant de deretter en plass i den internasjonale finalen i Tyskland og ble dermed det første norske bandet noensinne som har representert Norden i finalen. De spilte inn sitt første (selvtitulerte) album i 2008 i Sounderground Studio i Oslo med produsent Arne Aasholm. Album nummer 2, Brainwashed, ble spilt inn i Sono Records i Praha høsten 2009, og utgitt i 2010. Bandet har siden turnert flittig i Europa, særlig i Baltikum og i Tyskland. Det tredje albumet, Prozac Nation ble sluppet på John Dee i mai 2013. Dette er også spilt inn i Sono Records, mikset av Jeffro Lackscheide i Chicago og mastret av Chris Sansom ved Propeller Mastering i Oslo. Slippturneen for platen omfatter Norge, Baltikum, Tyskland, Nederland, Sverige og Kina. Dette er den første platen som har blitt spilt inn med bandets nåværende bandmedlemmer.

Medlemmer:

Peter Stephens (vokal og gitar)
Kiki (cello og elektrisk cello)
Sindri Mehl(bass)
Arūnas Mažeika (trommer)

Diskografi:

Mirramaze (2009)
Brainwashed (2010)
Prozac Nation (2013)

mirramaze2