Når:
17. april 2019@20:00
2019-04-17T20:00:00+02:00
2019-04-17T20:15:00+02:00
Pris:
150

MONNE lager og skriver musikk om tanker, drømmer og forhåpninger til livet. Den er preget av melankoli samt glede og med sin kraftige stemme, så rommer hun både lyse og mørke toner. Gjennom hennes underfundige tekster blir vi kjent med en musiker og låtskriver full av motsetninger. Monne har samarbeidet med den anerkjente mulitinstrumentalisten, komponisten, og spellemannsprisvinneren Geir Sundstøl.

Monne har vært alt annet enn en hemmelighet i Haldens stadig frodige, unge musikkmiljø de siste fire-fem årene. Med en markant stemme, bemerkelsesverdige sanger og sceneopptredener som har sjarmert publikum med en blanding av naiv uskyld og intens tilstedeværelse, har Monne sørget for at en stadig voksende fanklubb har ventet på innspilte sanger.

De siste to årene har Monnes debutalbum «Digging in my Soul» funnet sin form i Sundstøls Studio Intim, med gitaristen som produsent. Nå er albumet ute på alle strømmetjenester samt CD og vinyl. Monne har således kunnet benytte seg av Sundstøl, og hans håndgangne mann, trommeslageren Erland Dahlen, og deres leksikalske musikerferdigheter. Ytterligere to haldenserne, Markus Linge og Marius Rekstad, bidrar med henholdsvis gitar og omnichord. Alle 10 låter er skrevet av Monne selv.

Det kan være balansegang på særdeles slakk line å prøve kategorisere musikken som befinner seg på Monnes album. Antakelig kan det bare løses ved å konstruere et såkalt nyord (foreløpig ikke godkjent av språkrådet); Neofolkbarokkpsykedelia:

«Og hvem trenger vel sin egen pust når musikken puster for deg. Digging in my Soul er nok den beste plata jeg har møtt på lenge. Jeg sier møtt, for denne musikken har sin egen personlighet. Dette takket være en stemme som går rett i min sjel. RETT. I. MIN. SJEL.»
– The Wilhelmsens

Musikken er annerledes og nær på samme tid, noe som skaper en fin nerve og helhet når vi entrer hennes univers. Resultatet er en musikalsk tidsreise som foregår parallelt både fremover og bakover i tid, som om du skulle forvillet deg inn på en folk-klubb i Ringenes Herre, mens den selvkjørende Teslaen venter utenfor.

«Særegen stemme, god new age- og folk-plate»
– Musikknyheter.no

Denne kvelden spiller hun på Café Magenta i Gamlebyen i Fredrikstad.

Med seg har hun Terje Støldal på bass, Andre Fjørtoft på perkusjon og Markus Linge på gitar.

Det blir muligheter for å kjøpe vinyl og CD etter konsert.

HØR albumet her: https://orcd.co/monnedigginginmysoul

Les mer om MONNE her:

NPS music: https://bit.ly/2Uc0U1f

Vårtland: https://www.vl.no/kultur/sjele-gransking-bak-nye-sanger-1.1458563

Musikknyheter: http://www.musikknyheter.no/record/19351

The Wilhelmsens: https://thewilhelmsens.com/2019/rett-i-sjelen

Kandusi:
https://kandusi.no/sart-og-tankevekkende-modig-og-roft/

Kandusi: https://kandusi.no/digging-in-my-soul/

Kandusi: https://www.kandusi.no/gasehud-og-stemmeprakt-pa-bryggerhuset/

CC: 150kr
Biletter kjøpes i døra. Ring gjerne Cafe Magenta på tlf 69 32 00 12 og bestill bord

Foto: Johannes Granseth

This entry was posted in . Bookmark the permalink.