Når:
8. mars 2020@19:00-20:30
2020-03-08T19:00:00+01:00
2020-03-08T20:30:00+01:00
Pris:
325

En av landets råeste og mest profilerte rockevokalister gikk overraskende nye veier i fjor som soloartist da han lanserte sitt første soloalbum på 8 år, SMOOTH SEAS (Don’t Make Good Sailors), gjennom Grappa Musikkforlag. Parallelt er han i gang med sin nye rockesatsing AMMUNITION, som nylig ga ut sitt andre studioalbum med påfølgende Europa turné.

Kontrasten til Åge Sten Nilsens pompøse Queen show over 600.000 publikummere har trykket til sitt bryst gjennom 10 år og AMMUNITION’s forrykende rockeshow er stor, når den tidligere WIG WAM vokalisten presenterer låter og historier fra sitt liv kun med akustisk gitar og av og til piano. Publikum får et nært møte med både artisten og personen Åge Sten Nilsen i en unik intim setting. Musikalsk byr Åge Sten Nilsen på materiale fra alle sine soloalbum, AMMUNITION, WIG WAM og ikke minst låter som har betydd og betyr mye for han som artist og menneske fra artister som Tom Petty, Kiss, Queen, Deep Purple, Anne Grethe Preus m.m knyttet til betrakninger og selvopplevde historier hverken tabloidene eller publikum har fått ta del i tidligere.

Sarpsborg Arbeiderblad: «Kontrastfylt og neddempet om levd liv» «Det er vel ikke som neddempet man kjenner Åge Sten Nilsen best. Men det var han torsdag kveld, da han spilte låter og fortalte historier fra livet og karrieren sin, alene med en gitar og et piano. Som en slags «VH1 Storytellers»-episode, startet han med begynnelsen og hvordan han etter å ha sett Elvis Presley på tv som liten, bestemte seg for å bli musiker og hvordan han senere skulle bli verdensstjerne med Sarpsborg-bandet Tomorrow, men i stedet endte opp som vernepleier og hobbymusiker. Det viser seg fort at Nilsen både kan og liker å fortelle, og mestrer formatet med å sitte alene på scenen med all staffasje tatt bort, helt uten «krykker», som han kommer tilbake til senere i konserten. For dette er et ganske nytt konsept for Nilsen. Selv om han har gjort mye akustisk gjennom karrieren, har han ikke viet en hel kveld til å gå gjennom både låter og egen historie alene på scenen.»

Fredrikstad Blad: «Sterkt stilskifte av Åge» (Terningkast 5) «En helakustisk Åge Sten Nilsen lanserer ti nye låter, og gamle og nye fans kan glede seg. Dette albumet er sterkt håndverk fra den tidligere glamrockeren i Wig Wam, denne gang nedstrippet og neddempet, men like vel til dels heftig instrumentert. Særlig i molltoneartene er dette et bemerkelsesverdig godt album, og det er Nilsens tredje. Albumet byr stort sett på uvanlig sterk poesi og en vokalist i øverste divisjon. Åge Sten Nilsen kler også overraskende godt å synge mer lavmælt enn tidligere. Denne platen kan heldigvis ikke båssettes, fordi den henter elementer fra mange sjangere. Selv synes jeg helheten best kan beskrives som en slags blanding av Paul McCartney og Sting. For meg er det knapt mulig å gi en bedre kompliment enn det. » -Stig Nilsson F.B »

Link til «Trumpets And Trampolines» 

This entry was posted in . Bookmark the permalink.