Når:
19. august 2020@20:00-22:00
2020-08-19T20:00:00+02:00
2020-08-19T22:00:00+02:00
Pris:
150

Kvartetten tar utgangspunkt i tradisjonell brasiliansk musikk med sterk innflytelse fra eldre afrikansk folkemusikk, plassert i en jazz-kontekst. Musikken er sterkt fokusert på de gamle rytmiske «clavene» til denne tradisjonen, og har et mål om å løfte frem disse delene av denne folkemusikken. Det blir som en musikalsk utforskning som vektlegger de rytmiske frasene i tradisjonelle brasilianske perkusjonsinstrumenter, orkestrert for en besetning med keys, kontrabass, tradisjonell perkusjon og trommesett. Orun er ikke redde for å blande inn moderne jazzuttrykk og egen musikk i sin utforskning.

Resultatet av hele prosessen kan oppleves på konsert, hvor gruppen går gjennom et repertoar bestående av gammel afro-brasiliansk musikk og nye komposisjoner med samme tradisjon. Det gjør konserter med Orun til en spesiell og musikalskt sterk opplevelse.

Ordet «Orun» kommer fra Yorùbá-språket og betyr «Himmel», «Sollys», eller «Den spirituelle verdenen parallelt med den fysiske». For bandet Orun representerer navnet hvordan gruppen utforsker musikken, og hva som er identiteten deres.

Orun Quartet:
Silas Gomes – piano
Vetle Laupsa – kontrabass
Eduardo Scaramuzza – perkusjon
Olav Abildgaard – trommer 
This entry was posted in . Bookmark the permalink.