apr
24
ons
Musikkveld – Jam på Magenta
apr 24@20:00-22:00

Vi samles til årets første Jam – en kveld med musikalske opplevelser og musikalske kvaliteter utenom det vanlige!

Mer info kommer!

Musikkveld – Jam på Magenta
apr 24@20:00-22:00

Vi samles til Jam – en kveld med musikalske opplevelser og musikalske kvaliteter utenom det vanlige!

apr
25
tor
Gamlebyen Jazzfestival
apr 25@20:00-apr 28@18:00

Hele Gamlebyen vil syde av liv og musikk når Gamlebyen Jazzfestival går av stabelen 25. – 28. april. Bli med og slipp våren løs!

Hele programmet ser du her

 

fredag 26. april kl. 22 på Magenta:

Toini Knudtsen har drevet med klassisk rock’n’roll og beslektede musikkformer i en kvinnealder, hun er mest kjent fra bandet Toini & the Tomcats, og Rock’n’Roll Allstars er hennes nyeste prosjekt, en musikalsk lekegrind for noen av de ypperste musikerne innen «vintage american music». Til Magenta kommer Toini med en nedstrippet utgave av sine Allstars; den trofaste kontrabassisten Arne Ertnæs, den talentfulle gitaristen Ian Johannessen og Østfolds egen megaflinke rootstrommis
Tor Hauge.

LØRDAG 27. APRIL KL. 17 PÅ MAGENTA:

Oda Linnea Oliversen (19) er en vokalist fra Sarpsborg som studerer på Norges Musikkhøgskole i Oslo. Oliversen er dyktig med tekst og formidling, og nylig høstet hun god kritikk etter sin solokonsert i Sarpsborg, (Kaffelageret i Sarpens bakgård.) Sammen med en jazztrio skal Oda Linnea Oliversen Band sørge for fete rytmer, deilige akkorder og fantastisk stemning på Magenta!

Oda Linnea Oliversen
vokal
Sveinung Eide Hansen
piano
Fredrik Mork Jangås
bass
Henrik Løvmyr
trommer

mai
3
fre
Bluemix Bluesband
mai 3@22:00

Bluemixx Bluesband gjester igjen Cafe Magenta med et svingende repertoar i forskjellige stilarter innen bluesen. Det blir både klassikere som Hoochie Coochie Man og nyere låter fra f.eks Danielle Nicole. Dansbart er det også, for dem som liker det.

Bluemixx Bluesband  har både mannlig og kvinnelig vokalist, noe som gir en fin variasjon. Det veksles også mellom to gitarer og gitar og munnspill i tillegg til trommer og bass. Velkommen !!

mai
9
tor
Østfold Scene – slampoesi
mai 9@20:00-22:00
mai
17
fre
Friendship
mai 17@22:00-mai 18@01:00

MER INFO KOMMER!

Østfoldbandet FRIENDSHIP leverer en opplevelse! Her snakker vi om høy allsangfaktor, masse energi og spilleglede. Et fengende repertoar med låter inspirert fra reggae, pop og rock.

Med dyktige musikerer, et fengende repertoar og stor spilleglede skaper FREIENDSHIP alltid stor stemning der de opptrer. Gjennom mange år har FREIENDSHIP bygget opp et solid varemerke og er blant de mest etterspurte band i bransjen.

Gutta i Friendship har erfaring fra det meste. På de små intime pubene finner de seg godt til rette og skaper en magisk stemning basert på nærhet til publikum, allsang, høy partystemning og trøkk.

Lasse Karlsen – bass/sang

Bandets grunder siden 1982. Har ledet bandet gjennom mange epoker – disco, funk, west coast og pop og er fremdeles bandets frontfigur. Spilleglede, utstråling og publikumskontakt er Karlsens varemerke!

Øystein Fjellgaard – klaviaturer/sang

Øystein er bandets erfarne Keyboardspiller. Han har spilt i Friendship siden 1984 og har enorm erfaring. Synger som en gud og bidrar i stor grad til bandets sound.

Wiggo Sveen – gitar/sang

Wiggo er en erfaren musiker og har spilt i en rekke Østfoldband. Han har vært innom mange stilarter og vært på veien i mange år. Han er mannen bak Pulse of Floyd – det er en fryd når Wiggo trakterer gitaren!

 

mai
23
tor
Italiensk aften
mai 23@19:00-21:00

Wenstøb og Huser-Olsen inviterer til smaking av italienske viner og italiensk mat.
Samtidig (for)føres du inn i deres musikalske verden med gitarmusikk fra samme område som vinene er produsert. Du kommer til å hygge deg med god mat, kvalitetsviner og spennende musikalske innslag.

Bengt Morten Wenstøb er en engasjert og dedikert vinkjenner og formidler som brenner for vintradisjon og kultur. Vinfaglig kompetanse og studier ved WSET og Beverage Academy. Wenstøb er utdannet sommelier og har skrevet et 30 talls vinfaglige tekster, arrangert vinmesser og vinsmakinger for store og små. Han har sittet i styret i Norske Vinklubbers Forbund og er medarrangør av Vinfest Fredrikstad.

Ole Martin Huser-Olsen er en klassisk gitarist fra Lisleby som har turnert Norge på kryss og tvers i tillegg til konserter i Italia, Frankrike, Tyskland, USA, Finland, Sverige og Danmark siden han gjennomførte sin eksamenskonsert ved Norges Musikkhøgskole og ble belønnet med høyeste karakter. Han har spilt inn to CD-er for plateselskapet LAWO Classics, og har arbeidet blant annet med Trondheimsolistene, Ensemble Aksiom, Ensemble Ernst, Knut Skram, Roma Tre Orchestra blant mange flere.

mai
24
fre
Drolsum Stasjon
mai 24@22:00

Etter å ha tatt navnet fra en nedlagt togstasjon langs Tyrifjorden er Drolsum Stasjon inne i sitt niende år som leverandør av norsk bluegrassmusikk til det ganske land!

Sekstetten fra Hønefoss har siden 2010 avholdt over 200 konserter fra Svalbard til Nederland – og alt imellom. Publikum lar seg stadig fenge av låtene som blir fremført på norsk, og strekker seg fra tradisjonelle bluegrasslåter med både triste og morsomme tekster, til mer visepregede låter der savn, kjærlighet og håp er sentrale temaer.

«Jeg pleier å si at etter min erfaring, gjør banjo deg klokere, lykkelig og bedre rusta til å takle hverdag og fest. Ergo bør du gå og se Drolsum Stasjon. Det handler om livskvaliteten din. Det kan du sitere meg på!» Mathias Hilmar Iversen, ILA Auto.

«Jeg vil påstå at disse musikerne er «top notch in their game» altså noe av det bedre innen sin genre. De fremstår så jævla godt samkjørte og så fullstendig uanstrengt når de kommer susende langs parketten, og det er som sagt en glede å lytte til dem»

Ole Morten Wilhelmsen, The Wilhelmsens

Drolsum Stasjon har gitt ut to album og fem singler. Høsten 2016 slapp de andrealbumet «Opptur»

hvorfra singelen med samme navn var B-listet på NRK P1 i 12 uker, i tillegg til A-listing på Ordentlig Radio, P5 Fosen, Radio Hallingdal, Radio Randsfjord og Radio Riks Oslo. Låta har også så langt blitt strømmet mer enn 100 000 ganger på Spotify.

«Drivende flott, spenstig og ektefølt. Et album å ta fram når dagen er grå, og livet henger litt med geipen. Eller når som helst. Jævla godt levert av Drolsum Stasjon.»

The Wilhelmsens om plate #2: Opptur

«En av de beste sidene ved albumet er tekstene, som er velskrevne og intelligente. Et solid album fylt med meningsfulle, fengende, fremtidige slagere. Drolsum Stasjon er tilbake!»

Ole Morten Wilhelmsen, Ringerikes Blad om plate #2; Opptur

I 2019 er Drolsum Stasjon inne i sluttfasen av innspilling og miksing av sitt tredje album.

Utgivelsesdatoen er ennå ikke satt, men bandet lover et album med både spennvidde og et tidvis

annerledes lydbilde. Produsent og tekniker er denne gangen Kenneth Moen Lewis som tidligere har samarbeidet med blant annet Bjørn Eidsvåg, Gitarkameratene, M2M, Span, Ine Wroldsen, Ida Maria og Ole Paus.

«Fra første låt på menyen kunne gutta vise til et høyt nivå innen sin sjanger, det var alle fornemmelser; fra full galopp med hissige hestevrinsk og lærfrynser, til lukten av høy og hestepærer i en støvete, glovarm solnedgang. Skikkelig stemning, med andre ord!»

Anette Marcelle Hallquist, Ringerikes Blad

«Det låter veldig bra, og de synger bedre enn mange andre»

Terje Kinn, Meget i Sløyd/Øystein Sunde

«Drolsum Stasjon fikk avslutte og fikk det virkelig til å svinge mellom tømmerbygningene og i

publikum. Flere gikk sjøsjuke hjem.»

Henning Olsen, arrangør av Hivjukonserten

«For meg er det viktig at publikum er fornøyde når de forlater konserten.Setter de på plakaten fordi det er kvalitet både musikalsk og høy underholdningsverdi. Moro å se nivået bli bedre og bedre fra år til år. Også liker jeg å ha tradisjoner, derfor sier vi alltid ja til Drolsum Stasjon.»

Tage Hybertsen, Ringerike Kultursenter

«Let’s hear it for the bluegrass band playing in the cantine!»

Jim Sherraden, artist, coverdesigner og medlem av Country Music Hall of Fame

 

«De er et liveband også er de uansett bedre enn DJ Broiler.»

Elever fra 10. klasse på Veienmarka Ungdomskole

 

«Lykkepille med bluegrassmak!»

Tor Arne Johnsen, radioprofil og komiker

 

«Et fantastisk liveband som treffer midt i hjertet!»

Ringerikes Blad

 

Drolsum Stasjon er:

Olav Risan (gitar & vokal)

Jørgen Tangen Bendikssen (fele & vokal)

Morten Kleven (dobro & vokal)

Åsmund Felberg Johnsen (gitar & vokal)

Ole Kristian Odden (mandolin, cello & vokal)

Bjørn Wiggo Engen (kontrabass)

 

Utgivelser:

2017 – Alltid Forelska (singel)

2016 – Opptur (album)

2016 – Livet Går Sin Gang (singel)

2015 – Opptur (singel)

2014 – Folk (singel)

2013 – Drolsum Stasjon (album)

2012 – Johansen Kafe (singel)

 

Hjemmeside: drolsumstasjon.no

Facebook: facebook.com/drolsumstasjon

Youtube: youtube.com/user/drolsumstasjon

Instagram: instagram.com/drolsumstasjon/

Twitter: twitter.com/drolsumstasjon

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0VLTmTUWThjqetMkbszVHg

mai
29
ons
Musikkveld – Jam på Magenta
mai 29@20:00-22:00

Vi samles til årets første Jam – en kveld med musikalske opplevelser og musikalske kvaliteter utenom det vanlige!

Mer info kommer!

jun
13
tor
Østfold Scene – slampoesi
jun 13@20:00-22:00