jun
26
ons
Musikkveld – Jam på Magenta
jun 26@20:00-22:00

SOMMERAVSLUTNING! Denne sesongen har musikkveldene på Magenta virkelig tatt av, og 26.juni runder vi av for sommeren med en storslått festaften!
Folk fra nær og fjern har allerede meldt sin ankomst, og det vil garantert bli en kveld full av bra musikk og leken jamming.

Vi sees!

Billetter kjøpes i døra. Ring 69 32 0012 om du ønsker å bestille bord

jun
28
fre
Bærum Bluesband
jun 28@22:00-jun 29@01:00

Bærum Bluesband er et firemanns bluesband med bass, trommer, gitar, tangenter og vokal. De spiller blues i skyggene etter de store Chicagobluesmesterne Muddy Waters og Buddy Guy, men er like påvirket av John Mayall, Eric Clapton og tidlig Fleetwood Mac. For bandet har det alltid vært viktig at musikken framstår som aktuell og vital, ikke musealt eller «historisk riktig». Bandet har etterhvert fått mye erfaring, og lar improvisasjon og feeling bestemme mye. Ingen konsert med Bærum Bluesband er lik den forrige! Bandet har vært flere turer på Lillestrøm, de har spilt på bluesklubbene i Sarpsborg og Fredrikstad, flere ganger på Stopp Pressen, de har vært på Rockefeller og spilt, men hovedtyngden av jobbene har vært hjemme i Bærum, home of the blues.

Her er klipp fra siste jobb, Byscenen i Sandvika.

Bærum Bluesband er
Aksel Skretting, bass
Jarle Claussen, trommer
Jan Michael Karstensen, gitar
Olaf I. Andenæs, piano, vokal og gitar

jul
3
ons
Nordgarden live
jul 3@20:00-21:30

Nordgarden er høyaktuell med singelen «Tango» – ute 14.juni – som er første singel fra den kommende debutplata på norsk.
Dette er kanskje det meste energiske og drivende artisten fra Hamar noen gang har gjort. Hør singelen mm her på Spotify: https://open.spotify.com/artist/2yLSBMXR6j2svRJtsIn2Cz

2018 – var et fantastisk år for artisten Terje Nordgarden.
Han kom ut med plata “Changes” til strålende kritikker
hvorav HA skrev: “Et råskinn av ei plata!” og rullet like gjerne terningkast 6. Tre av låtene derifra ble playlistet på NRK P1
og singelen “Side of the Road” ble også A-listet på nasjonal RADIO 1 i Nederland i flere måneder og fremført live på RAI TV 1 i Italia.

A-HA – I tillegg har Nordgarden gjort lengre turneer i nettopp Nederland, Tyskland og Italia til stort oppmøte blant publikum.
Det hele toppet seg 14.august da Nordgarden og hans band fikk æren av å varme opp for selveste A-HA på Stortorget på Hamar for over 10.000 publikummere.

ROYAL ALBERT HALL – Nordgarden skal opptre i selveste Royal Albert Hall i London i 11.november i år sammen med en rekke sterke bluesnavn som bl.a Amund Maarud, Knut Reiersrud og Vidar Busk. Så så langt ser det ut til at også 2019 kan bli et heidundrandes musikalsk år for Hamar-artisten!

Hjem: www.nordgarden.info

jul
5
fre
Daryl mc Dade & The Soul XL
jul 5@22:00
Daryl mcDade & The Soul XL. Foto: Finn Rune Christiansen
Fredag 5. juli på @cafe_magenta blir det het, drivende soul og blues med Daryl McDade & the SoulXL.
Daryl har med seg André Banini på trommer og Roger Jacobsen på bass.
 
Daryl Mc Dade er en musiker av de sjeldne, og musikken som fyller lokalet tar deg med på en historie tilbake til musikkens røtter. Vi gleder oss stort igjen til å oppleve disse dyktige musikerne på Café Magenta!
 
Daryl McDade ble født i Memphis Tennessee, hvor han vokste opp i Chicago, Illinois. Daryl har sine røtter fra gatemusikken i Maxwell Street Market som igjen er kjent for sin mangfoldige musikkhistorie.
 
Han er en bereist og lærd musiker. Med sine turnéer har han reist land og strand rundt. I tillegg til livets skole, har Daryl gått på School of Art. Det kanskje ikke alle vet, er at han har vært bakgrunns-vokalist for selveste Tina Turner, dessuten har han spilt med bl.a. Muddy Waters, Robert Cray og Eddy C. Cambell.
 
Daryl McDade – munnspill/git. og vokal
Roger Jacobsen – bass
André Banini-trommer
CC: 150,- – billetter kjøpes i døra/ticketco
Du kan bestille bord ved å ringe kafeen på tlf 69320012
jul
10
ons
Steffen Hissingby
jul 10@20:00-21:30

Steffen Hissingby vil fremføre låter fra egen blyant, samt et lite, men godt knippe inspirerende verk av andre artister.

Etter mye farting rundt om i landet, er Steffen tilbake på «hjemmebane» og vil glede Magentas gjester med et varmt gjenhør.

Låta «Savn» som ble gitt ut mars 2017 vil bli spilt live for første gang på lenge, og historien bak den vil komme godt frem. Andre låter som «Råde Stasjon» som ble fremført på NRK1 forbindelse med «Sommertoget» vil også få sin plass denne kvelden.

jul
12
fre
Læffen Bænd
jul 12@22:00-jul 13@01:00

Læffen bænd er på hjemmebane og lover som vanlig den knallgode stemning som de alltid har på Cafe Magenta. Her blir det partymusikk med alle de gode å kjente coverlåtene.

Det er bare å ta med seg rockeskoa så sørger Læffen for at det blir en kanonstemning denne kvelden med masse godlåter og høy allsangfaktor.

Bandet har nå reist rundt i Norges land i snart 10 år og er stadig like populært.

jul
17
ons
Fem Drager
jul 17@20:00-21:30

Fem Drager spiller jordnær jazzmusikk i et åpent vokaltrio-lydbilde. Musikken har et enkelt og inkluderende preg, samtidig som den er utfordrende nok til å glede både dypt musikkinteresserte og den gjengse lytter. Låtene er egenskrevet med tekster på norsk om alt fra eksistensiell angst til dansing til Hufsa til alt for store sko.

Fem Drager har spillt flere konserter på Østlandet, og Vestlandet, hvor trioen møttes på Jazzlinja ved Fakultetet for Utøvende kunstfag v/Universitetet i Stavanger. Juni 2019 spiller Fem Drager inn plate på Flerbruket, før de drar på turné til Vestlandet, Østlandet og Tromsø-traktene.

Andrea Opdal – Vokal
Velte Laupsa – Kontrabass
Olav Abildgaard – Trommer

Billettpris: 100/150 kroner for barn og student/voksen

jul
25
tor
Chris Grant Company
jul 25@22:00

Med ny plate og nytt navn, skal Chris Grant Company igjen rocke i gang Magentas gjester. Bandet er kjent for sine energiske rock ‘n’ roll – opptredener og tilsvarende utgivelser. Bandet spiller låter både fra sine egne utgivelser og kjente coverlåter innen sjangrene rock’n’roll og blues, og gleder seg å skape god stemning sammen med sitt kjære publikum på Magenta denne kvelden. De vil også spe på med en og annen funklåt og countrylåt.

 

Chris Grant Company har spilt aktivt i 11 år, gav ut sin første single i 2014, og har i perioden etter det gitt ut 3 album og hatt listet flere låter på NRK P1 Østfold og Ordentlig Radio.   24. mai 2019 ga de ut en ny bluesa plate kalt «Dirty Job». Plata består av 10 egenkomponerte låter, og gjenspeiler den bluesa delen av bandets repertoar.

De har også blitt avspilt 2 ganger på landsbasis i det prestisjetunge Bluesasylet på NRK P2.

Besetning:

Chris Grant – piano og lead vokal

Eivind Ystrøm Petersen – gitar

Totto Hansen – trommer

Anders Amundsen – bass

Sara Elise Forsell – vokal

Lene Aal – vokal

 

Link til bandets siste album på Spotify:

jul
26
fre
Eva’s Essens under Månen
jul 26@22:00-jul 27@01:00

For sjette året på rad drar Evas Essens i gang festen på Magenta under Månefestivalen. Hold av fredag 26. Juli
Så fort konsertene avsluttes på festivalområdet teller vi opp til dans, fest og moro! Husk dansesko! Her blir det liv!!

jul
27
lør
Hr. Smiths venner – hyllest til Jokke
jul 27@22:00-jul 28@01:00

Hr. Smiths Venner vender tilbake til Café Magenta i Fredrikstad! De som var der i fjor på samme tid husker nok at det var stappfullt og vanvittig med trøkk, og ikke minst utsolgt! Så forvent det samme i år igjen! Hr. Smiths Venner går på scenen etter at Månefestivalen stenger sine dører for kvelden, så de som deltar på Månefestivalen kan få med seg hele konserten.

Hr. Smiths Venner er et Oslo-basert hyllestband til Joachim «Jokke» Nielsen, som leverer de udødelige klassikerne hans med energi, tempo og spilleglede. I de årene de har holdt på har de spilt over 100 konserter på forskjellige konsertarenaer, utendørsscener, puber og utesteder rundt omkring i Norge. Blod, svette og øl renner i strie strømmer når bandets fem medlemmer hamrer grundig løs på Jokkes katalog, og publikum er garantert å forlate lokalet med et smil om munnen! Kom og dans på deg brokk og beinbrudd mens Hr. Smiths Venner byr opp til haraball, det blir en kveld man sent glemmer!

Hr. Smiths Venner består av Jørn Brekke (vokal), Øystein Bjørkelo (gitar), Thor B. Gundersen (gitar), Anders Nesset (bass) og Magnus Lillejordet (trommer).