des
10
tir
Quiz med Morten Marius
des 10@19:00

Quizmaster Morten Marius ønsker gamle og nye quizere velkommen til Magenta i gamlebyen. Her kan man samle kollegaer og venner for å bryne seg på spørsmål innen de fleste kategorier, kultur, underholdning,sport, musikk, geografi og nyhetsbilde den siste tiden.

– Premie til beste lag hver uke

– Det er premie til beste lag sammenlagt gjennom sesongen

– Bordreservasjon kan gjøres på Cafe Magenta tlf: 69 32 00 12 – Pris kr. 40,- pr. deltager!

– Egen Quiz-meny til god pris – kjøkken er oppe til kl. 19.30

Velkommen til byens beste quiz!

 

des
11
ons
Rune Rudberg – intimkonsert
des 11@20:00-21:30

Etter det store gjennombruddet med Ut mot havet  i 1988 og nærmere 200000 solgte solgte plater, var Rune det store popidolet i Norge.  Og med oppfølgingsalbumet ”Vinger over Europa” fortsatte suksessen.

Det var først med det vanskelige tredjealbumet ”Lysene fra land” at pop-idol-perioden var over, og en normalisert hverdag var begynt.

Rune skiftet da gear fullstendig og ble fulltidsmedlem i dansebandet Scandinavia.

Men Rune var ikke fornøyd med bare å spille i danseband.  Han har alltid vært en stor fan av countrymusikk, og da Scandinavia ville holde på med sitt, sluttet Rune for å lage et countryalbum på norsk.  Det ble albumet  ”Tidevannsbølger”.

Rudberg er en fyr som ikke nødvendigvis repeterer seg selv, så da NRK ville ha med Rune i Melodi Grand Prix i 1996, svarte han ja takk, men nå med Scandinavia igjen.

Deretter fulgte to samleplater  ”Landeplager” med alle hans hits og ”Halfway to paradise” med leftovers og albumlåter.

Ny soloplate fulgte så: Mot nye eventyr” og Rune fikk en hit igjen.  Denne gangen het den ”1001,1002,1003”.

I den senere tid har Rune virkelig gitt seg countryen i vold.  Med platene ”Gone Country” og ”Runaway” og ”Strong Enough”har han opplevd å få god kritikk (!) og en mengde godord.  Henning Eriksen har produsert alle disse platene – som har engelske tekster.

Samme mann har også produsert de fleste sangene på ”Tro”, der Rune er tilbake med norske tekster.

Det var tydelig at publikum ville ha dette .  CD’en gikk til nr 1 på VG lista, og lå på denne lista i flere måneder i 2013. Den fikk gode kritikker og meldinger fra fansen om at dette var den beste cd’en til Rune noensinne.  Året 2013 ble avsluttet med Spellemannsprisnominasjon for ”Tro” og ny samleCD – 40 første hits”.

November 2014 kom det live dvd/CD Live fra Sel.

«LEVD LIV»  kom i juni 2015 og også dette gikk høyt på VG lista.

I 2016 ble Rune Rudberg invitert med på en produksjon av en rendyrket countryplate med coverlåter. Det ble ganske snart klart at dette skulle bli en Rune Rudberg plate og litt annerledes i stil enn de han gir ut med RUNE RUDBERG BAND. « Kindly keep it country» ble lansert i juni til gode kritikker og har også figurert på spillelistene til flere europeiske og australske country-radio-stasjoner.

Fra 2017 spiller RUNE RUDBERG BAND mer enn noensinne ,samtidig som de ble invitert til å være med i Melodi Grand Prix 2017 med sangen «Run Run Away».  I 2018 kom albumet «Minner» som igjen høstet gode kritikker og suksess. Og suksessen på konsertene fortsetter.

Juni 2019 kom Old Country. Her rendyrkes countrymusikken.

CC: 260,-

des
13
fre
Daryl mc Dade & The Soul XL
des 13@22:00
Daryl mcDade & The Soul XL. Foto: Finn Rune Christiansen
Det blir het, drivende soul og blues med Daryl McDade & the SoulXL.
Daryl har med seg André Banini på trommer og Roger Jacobsen på bass.
 
Daryl Mc Dade er en musiker av de sjeldne, og musikken som fyller lokalet tar deg med på en historie tilbake til musikkens røtter. Vi gleder oss stort igjen til å oppleve disse dyktige musikerne på Café Magenta!
 
Daryl McDade ble født i Memphis Tennessee, hvor han vokste opp i Chicago, Illinois. Daryl har sine røtter fra gatemusikken i Maxwell Street Market som igjen er kjent for sin mangfoldige musikkhistorie.
 
Han er en bereist og lærd musiker. Med sine turnéer har han reist land og strand rundt. I tillegg til livets skole, har Daryl gått på School of Art. Det kanskje ikke alle vet, er at han har vært bakgrunns-vokalist for selveste Tina Turner, dessuten har han spilt med bl.a. Muddy Waters, Robert Cray og Eddy C. Cambell.
 
Daryl McDade – munnspill/git. og vokal
Roger Jacobsen – bass
André Banini-trommer
CC: 150,- – billetter kjøpes i døra/ticketco
Du kan bestille bord ved å ringe kafeen på tlf 69320012
des
18
ons
Julekonsert med Hege & Sindre
des 18@20:00

To vokalister som får tårene til å trille, og latteren til å sitte løst. Tradisjonen tro kommer Hege og Sindre til Magenta for å gi oss og gjestene den magiske julestemningen – noe de skaper perfekt med sine sangstemmer, gode arrangementer, varme og humor.

Hege Saugstad og Sindre Dybikstrand er begge godt rutinerte og svært dyktige vokalister og instrumentalister. De skal denne kvelden holde en konsert med noe eget materiale, folketoner, pop og juletoner.

Vi lover magi og stemning!

Billettsalg kommer. Siden vil bli oppdatert.

des
20
fre
Friendship
des 20@22:00-des 21@01:00

Østfoldbandet FRIENDSHIP leverer en opplevelse! Her snakker vi om høy allsangfaktor, masse energi og spilleglede. Et fengende repertoar med låter inspirert fra reggae, pop og rock.

Med dyktige musikerer, et fengende repertoar og stor spilleglede skaper FREIENDSHIP alltid stor stemning der de opptrer. Gjennom mange år har FREIENDSHIP bygget opp et solid varemerke og er blant de mest etterspurte band i bransjen.

Gutta i Friendship har erfaring fra det meste. På de små intime pubene finner de seg godt til rette og skaper en magisk stemning basert på nærhet til publikum, allsang, høy partystemning og trøkk.

Lasse Karlsen – bass/sang

Bandets grunder siden 1982. Har ledet bandet gjennom mange epoker – disco, funk, west coast og pop og er fremdeles bandets frontfigur. Spilleglede, utstråling og publikumskontakt er Karlsens varemerke!

Øystein Fjellgaard – klaviaturer/sang

Øystein er bandets erfarne Keyboardspiller. Han har spilt i Friendship siden 1984 og har enorm erfaring. Synger som en gud og bidrar i stor grad til bandets sound.

Wiggo Sveen – gitar/sang

Wiggo er en erfaren musiker og har spilt i en rekke Østfoldband. Han har vært innom mange stilarter og vært på veien i mange år. Han er mannen bak Pulse of Floyd – det er en fryd når Wiggo trakterer gitaren!

Forhåndssalg kommer!

des
26
tor
Jose Leguina
des 26@21:00-22:30

Tradisjonen tro så blir det konsert med José 2.juledag på cafe Magenta i Gamlebyen – der han debuterte som soloartist.

Det blir god stemning med akustisk musikk – en blanding av spansk og engelsk, litt tango, litt waltz.

Han har igjen fått med seg gode venner. Vi gleder oss!

Billetter kommer for salg søndag 10. november kl 12.00

Obs! Konserten blir alltid utsolgt.

 

 

des
28
lør
Eva & The Suits
des 28@21:00

Mer info kommer!

des
29
søn
Baard Slagsvold m band
des 29@21:00-22:30
Baard Slagsvold m band

For andre gang har vi gleden av å invitere Baard Slagsvold til Magenta i romjulen. Baard er kjent fra band som Norsk Utflukt, Tre Små Kinesere og Motorpsycho. I bandet som tar navnet hans, har han med seg kremen av norske doldiser, Helge Hovland fra DePress, Cato Holmen fra Cockroach Clan og Johannes Sæbøe fra Frank Znort Quartet. Sammen levendegjør de Baards musikalske univers, der jazz, viser, rock og poesi går opp i en høyere enhet.

Debutplata fra 2017 fikk flotte anmeldelser i flere av landets aviser, og de to singlene «Salg» og «Svik» fikk begge listinger på NRK P1 og en rekke andre radiokanaler.

Til Gamlebyen denne romjulskvelden tar gutta med seg et knippe nye låter, de beste fra plata, og noen kjærlig utvalgte perler fra Baards historie.

 

Om Baard Slagsvold:

des
30
man
Rawdhouse
des 30@21:00

2019 har vært et flott år for Rawdhouse. Album nr. 2; «Invulnerables», fikk fem stjerner i Bluesnews. De ble seinere trukket ut til å bli med på vinyl-albumet «Sarperock» De har spilt både her og der, blant annet gjort suksess på Ørland Bluesfestival i september. Nå skal de avslutte dette flotte året sammen med DEG på Lille Nyttårsaften. Kvelden før kvelden. Ja for DU kommer vel?

jan
3
fre
Paddy’s Underground Partypeople
jan 3@22:00

Paddy’s Underground Party People spiller livat irsk folkemusikk og folkrock med vokal, fløyte, mandolin, gitar og bass. De spiller folkrock-slagere av Pogues og Flogging Molly, Dubliners-klassikere og egne låter. Her går det unna! Og kanskje blir det Fairytale of New York utpå kvelden…
CC:100,-